Building Health Bucharest International Forum

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015

Speakeri & Parteneri

Andrzej Ryś

Director, Sisteme și Produse Medicale, Direcția Generală Sănătate, Comisia Europeană. Medic specialist radiologie și sănătate publică. Fost Ministru Adjunct al Sănătății în Polonia.

 

Teodora Preoteasa

Director General – Direcția Generală Programare și Coordonare Sistem, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Vlad Mixich

Expert în politici de sănătate și publicist. A lucrat în proiecte internaționale de sănătate publică și economie sanitară din șapte țări pentru mai multe organizații internaționale și agenții guvernamentale. Din noiembrie 2020 este membru în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții, biroul din București. Este membru ales în board-ul Alianței Europene de Sănătate Publică.

 

Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, București.

Andreea Strugaru

Marketing Manager / Co-owner KADRA

Ozgur Altinoklar

Specialist în managementul proiectelor la Banca Europeană de Investiții, brațul de creditare al Uniunii Europene. El lucrează ca lider al echipei de asistență a proiectelor BEI. Echipa sa oferă Ministerului Sănătății consultanță pentru planificarea și implementarea construcției spitalelor regionale de urgență în Iași, Cluj și Craiova.

 

Andra Migiu

Expert finanțare infrastructură medicală

Dorina Pușcaș

Șef Serviciu Investiții și Dezvoltare Rurală, în cadrul Direcției Tehnice – Consiliul Județean Arad.  

Marte Lauvsnes

Managerul departamentului de consultanță și planificare pentru Sykehusbygg, Agenția Norvegiană pentru Construcții de Spitale. Cu o experiență de 17 ani în domeniul construcțiilor medicale, ea a lucrat atât în ​​planificarea strategică, cât și în cea detaliată a spitalelor.

Femke Feenstra

Arhitect și partener în cadrul firmei de arhitectură Gortemaker Algra Feenstra. A urmat cursurile Academiei Regale de Artă din Haga și ale Academiei de Arhitectură și Proiectare Urbană din Rotterdam. În prezent, lucrează la diverse proiecte și cercetări în domeniile medical și rezidențial, precum The Reactivating Hospital, Hospital Tilburg și planul de extindere al Deventer Hospital.

Maurits Algra

Partener al firmei de arhitectură Gortemaker Algra Feenstra și Board Architect în cadrul Dutch Health Architects.

Joost Declercq

Este partener executiv și manager de sustenabilitate în cadrul biroului arhitectural Archipelago, din Belgia.

William J. Hercules

Este fondatorul WJH Health, o companie de consultanță globală care pune accentul pe legătura dintre misiune, sănătate, performanță și experiență în unitățile de sănătate orientate spre viitor. El este singurul membru practicant la nivel global atât din Institutul American al Arhitecților (AIA), cât și din Colegiul American al Arhitecților din Sănătate (ACHA) și Colegiul American al Executivilor din Sănătate (ACHE). A planificat și a executat lucrări pentru clienții din domeniul sănătății în valoare totală de aproape 10 miliarde de dolari.

Stefano Capolongo

Specializat în proiectarea de spitale și sănătate urbană, Stefano Capolongo este directorul Departamentului de Arhitectură, Mediu Construit și Inginerie de Construcții la Politecnico di Milano. El coordonează Laboratorul de Proiectare și Sănătate al Departamentului ABC al Politecnico di Milano, este președintele Secției de Sănătate Publică Urbană a Asociației Europene de Sănătate Publică și coordonatorul Capitolului European al Academiei Internaționale pentru Proiectare și Sănătate.

Alexandru Senciuc

Alex este arhitect principal în cadrul Medical Architecture, cu experiență internațională în design-ul medical. Originar din România, portofoliul său include proiecte precum National Forensic Mental Health Hospital din Dublin și reamenajarea în curs de desfășurare a North Manchester General Hospital, în valoare de 600 de milioane de lire sterline.

Paul Yeomans

Paul este director al Medical Architecture din Marea Britanie și are o experiență de peste 15 ani în domeniu. El este Design Ambassador pentru Design in Mental Health Network și membru al grupului lor consultativ. A proiectat mai multe clădiri premiate, printre care Hopewood Park Mental Health Hospital din Sunderland și The Jean Bishop Integrated Care Centre din Hull. În prezent, Paul conduce proiectarea Great North Specialist Care Hospital din Newcastle upon Tyne, în valoare de 185 de milioane de lire sterline .

Søren Jensen

Ambasadorul Regatului Danemarcei în România. 

Lori Tremmel Freeman

Lori Tremmel Freeman este directorul executiv al Asociației Naționale a Funcționarilor din Sănătate din Județe și Orașe (NACCHO) din S.U.A., unde urmărește capacitatea celor aproape 3000 departamente locale de sănătate de a livra servicii esențiale pentru comunități, pledează pentru sănătatea publică locală în S.U.A. și asigură alianțe strategice și parteneriate pentru a avansa sănătatea țării. Este implicată și în numeroase grupuri naționale de consiliere și comitete legate de sănătatea publică.

Dan Doroftei

Directorul Executiv al Enayati Medical City, primul oraș medical din România care cuprinde spital integrat de oncologie, spital de geriatrie și recuperare, cel mai mare ambulatoriu cu 60 de cabinete și un centru rezidențial pentru vârstnici. Dan a coordonat si livrat proiectul Enayati Medical City. Experienta sa peste 12 ani include dezvoltarea proiectelor de sănătate și îngrijire pentru bătrâni, în România și în Statele Unite.

 

Anna Kudryavtseva 

Director Healthcare Consultancy Practice în cadrul Philips, pentru Rusia, Europa de Est și Centrală. Anna Kudryavtseva este expertă în consultanța strategică și de management în sănătăte, în special în zona cardiologiei și domeniile cardio-vasculare. Cu o experiență de peste 11 ani, a realizat mai multe proiecte de planificare a tehnologiei medicale, de structurare a arhitecturii afacerii și a conceptului de afaceri și de îmbunătățire a eficienței operaționale.

 

 

Raluca Șoaita

Este Architect & Founder în cadrul Tesseract Architecture, singurul studio de arhitectură specializat pe arhitectura de spitale și clinici din România. Raluca a proiectat până în prezent 700.000 mp de spitale și clinici medicale. Din 2017, face parte din echipa tehnică de experți implicați într-un proiect de anvergură al Băncii Mondiale în România, “Reforma Sectorului Medical – Îmbunătățirea Calității Sistemului Medical în România.”

Igor Gonchar 

Manager Senior în cadrul Philips Hospital Design, Igor Gonchar este expert în proiectarea și construcția unităților de asistență medicală. În ultimii 10 ani a fost implicat direct în crearea de centre medicale în Europa Centrală și de Est. Este autorul celor mai mari spitale și grupuri medicale din Rusia și din țările CSI. Specializarea sa este conceptologia spitalului și dezvoltarea de modele funcționale și tehnologice.

Raluca Boroș

Cu o experiență de peste 10 ani în arhitectura spațiilor medicale, Raluca Boroș conduce Roof Architecture. Biroul livrează anual proiecte medicale complexe în România, anul acesta finalizând proiectul integrat M Hospital.

Igor Tulevski

Medic cardiolog, fondator și CEO al Centrelor de Cardiologie din Olanda și al companiei de IT Heart for Health

MASTER PARTNER

logo-site_philips.png

PARTENERI

SUSȚINĂTORi

PARTENER INSTITUȚIONAL

UN PROIECT

Vreau să devin Partener

Mihai Marcu

Președinte MedLife

Invitat Building Health

„Sunt onorat să iau parte în calitate de vorbitor la prima ediție a evenimentului Building Health Bucharest International Forum, primul proiect de acest fel din Europa de Est. Mă bucur că se întâmplă în România, spațiul medical românesc avea nevoie de un astfel de eveniment, care să faciliteze interacțiunea dintre factorii de decizie din sănătate, investitori, manageri și furnizori și care să aducă în atenție valorile profesionale, bunele practici și modele de leadership de urmat. Prin acest schimb de experiențe putem contribui la creșterea calității spațiului medical, dar și a calității vieții pacienților noștri.” 

Mihaela Vasile

Director Vânzări, ASSA ABLOY România

Invitat Building Health

“Prin participarea la BUILDING HEALTH BUCHAREST International Forum, ASSA ABLOY România își propune să vină mai aproape de factorii de influență din domeniul sănătății și să le facă acestora cunoscute soluțiile inovative pe care compania noastră le-a dezvoltat special pentru acest segment.” 

Marcel Dogar

Country Manager la Hagleitner Hygiene International GmbH

Invitat Building Health

“Cu HAGLEITNER senseMANAGEMENT pot fi vizualizate şi gestionate în mod centralizat nivelurile refillurilor şi datele de utilizare ale tuturor dispenserelor. Datele legate de frecvenţa vizitatorilor şi cantitatea dozată facilitează optimizarea stocurilor, siguranţa costurilor, precum şi eficientizarea rutelor personalului de curăţenie. Consumul nu se mai aproximează, ci se calculează exact. Cât despre compliance, aceasta devine dintr-o dată transparentă. Bun venit în lumea grupurilor sanitare digitale! Vă invităm să fiţi şi dumneavoastră martor la prezentarea acestei tehnologii deschizătoare de noi drumuri, în cadrul evenimentului BUILDING HEALTH”

Daniela Cîmpean

Președintele Consiliului Județean Sibiu

Invitat Building Health

“Forumul Internațional Building Health Bucharest reprezintă pentru Consiliul Judeţean Sibiu o oportunitate extraordinară de a lua contact cu exemple de succes şi bune practici care să ne ajute să facem cele mai bune alegeri în demersul ambiţios pe care ni l-am propus pentru acest mandat: construcţia unui spital judeţean nou.

Sub imboldul Capitalei Culturale Europene, dar şi al altor oportunităţi de dezvoltare, judeţul a devenit o atracţie pentru investiţii, pentru turism intern şi extern, iar activitatea universitară este în creştere. Structura pavilionară şi vechimea clădirilor actualului spital judeţean (unele dintre ele datând din anul 1857) nu permit desfăşurarea actului medical în condiţii optime, deşi potenţial pentru excelenţă există, mai ales prin prisma specialiştilor şi a mediului universitar medical.

Ne dorim să punem în practică cele mai bune soluții pentru noua investiție şi să învățăm din experiența dumneavoastră. Considerăm benefică organizarea acestui forum internaţional şi suntem convinşi că va fi de un real sprijin pentru administraţia publică locală din România.”

Arh. Christopher Shaw

Președinte, Architects for Health, Marea Britanie

Invitat Building Health

“Building Health Bucharest International Forum reunește arhitecți, profesioniști din sănătate, reprezentanți ai administrației, investitori, furnizori de soluții și de tehnologii pentru construcțiile din sănătate. Întreaga Europă se confruntă în prezent cu aceleași provocări: crearea unei infrastructuri moderne pentru sănătate, care să includă cele mai performante tehnologii și să răspundă celor mai exigente cerințe, cu resurse care, adesea, sunt destul de limitate. Forumul este unul valoros pentru că aduce împreună oameni care sunt lideri în domeniile tematice abordate și care pot genera idei, asigurând totodată un important schimb internațional de bune practici.”

Andrei Sulyok

Director General, Lindab România 

Invitat Building Health

“Cu o bogată expertiză tehnică, Lindab oferă soluții pentru spitale și aplicații pentru toate tipurile de camere curate, cu obiectiv principal – asigurarea celui mai înalt nivel de igienă. În ultimele decenii, am livrat cu succes soluții complexe pentru spitale (săli de operații, terapie intensivă și camere auxiliare în unitățile sanitare), precum și aplicații pentru camere curate.

În România, cel mai recent proiect este Spitalul de Neurochirurgie din Cluj Napoca, unde Lindab a furnizat sistemul de tubulaturi de ventilare (ADS – SAFE), difuzoare de camere curate cu filtru incorporat și tavane filtrante cu flux laminar (Clean room diffusers), sisteme de control VAV, atenuatoare de zgomot (Silencers). Rezultatele sunt vizibile și palpabile pentru tot personalul medical – o instalație de climatizare și ventilare de o calitate ridicată, atât estetic, cât și funcțional.

Sistemele complete de ventilație pe care le oferim și testările realizate în propriile laboratoare de cercetare ne îndreptățesc să ne poziționăm ca furnizor de încredere pe segmentul medical, care face obiectul evenimentului Building Health Bucharest International Forum 2017.”

Marius Perșinaru

Country President Schneider Electric România și Republica Moldova

Invitat Building Health

„Amplasamentele medicale se numără printre clădirile cele mai mari consumatoare de energie dintr-un oraș, iar presiunile privind eficiența în funcționare și performanțele financiare sunt în creștere.

Spitalele au nevoie de soluţii inteligente, flexibile și sigure. În acest sens, Schneider Electric oferă produse şi servicii care acoperă nevoia de automatizare a proceselor tehnologice şi monitorizarea, controlul energiei, cât şi sisteme de alimentare şi distribuţie, precum şi echipamente pentru managementul utilităţilor. Totodată, portofoliul nostru include soluţii pentru comandă şi monitorizare, gestiunea datelor de pe amplasamente de producţie unitare sau multiple şi sisteme de alimentare pentru consumatori vitali.

Tendinţa este de a trece de la controlul energiei la managementul tuturor funcţiilor unei clădiri, ale unui spital sau ale unei școli în cazul de față, ceea ce oferă un anumit confort utilizatorului şi permite o eficientizare a timpului acestuia. Continuăm dezvoltarea de soluţii uşor de utilizat, sigure, modulare, cu o adresabilitate mare şi care pot fi accesate de pe un format digital (smartphone, tabletă).

Schneider Electric este partenerul care vă propune soluții viabile pe termen lung, ale căror avantaje justifică din plin investiția, nesemnificativ mai scumpă, față de alegerea unor soluții clasice.

Ne bucurăm să luăm parte la această serie de evenimente constructive în care avem ocazia de a prezenta soluțiile noastre moderne care, odată integrate în arhitectura de distribuție asigură o disponibilitate de 99,9% a alimentării cu energie electrică și implicit, o calitate îmbunătățită a vieții.”

Solicitare Agendă Eveniment

Vreau să particip