Building HEALTH Bucharest International Forum

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015

27 septembrie • Crowne Plaza Hotel București 

foto Building HEALTH 2024 © BORO Communication 

SPEAKERI & PARTENERI

Maurits Algra

Arhitect-Director, Gortemaker Algra Feenstra & Board Architect, Dutch Health Architects

*Cum a fost construit cel mai modern spital din Europa Centrală? Proiect câștigător al Architecture MasterPrize 2023, secțiunea Healthcare/Wellness, noul spital regional Nemocnica Bory din Bratislava, Slovacia a fost deschis în 2023 și este ultra-modern, axat pe pacient, sustenabil, flexibil și pregătit pentru viitor.

Baton Arifi

CEO, Patria Group 

*Arhitect activ pe segmentul clădirilor pentru sănătate, Baton Arifi, CEO Patria Group, este autorul a numeroase proiecte de spitale, în special în Europa Centrală și de Est. Printre cele mai relevante proiecte realizate de Patria Group se numără Spital Regional din Brașov, KBC Osijek și Spitalul de Oncologie Medikol Zagreb.

Simão Botelho

Fondator, Simão Botelho Arquitecto

Joana Jordão  

Fondator, Studio-J

Dr. Alexandru Rogobete

Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii

*În calitate de Secretar de Stat la Ministerul Sănătății, dr. Alexandru Rogobete este responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, de supravegherea și implementarea politicilor și programelor de sănătate publică, precum și de desfășurarea și diseminarea cercetării clinice în domeniile anesteziei și terapiei intensive. 

George Adrian Popa

Președinte, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

*Rolul ANDIS constă în dezvoltarea infrastructurii de sănătate, prin pregătirea, implementarea şi finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiții importante, începând cu proiectele de investiții privind realizarea celor trei Spitale Regionale de Urgenţă, Iaşi, Cluj şi Craiova.

Raluca Șoaita

Fondator, TESSERACT ARCHITECTURE

*TESSERACT ARCHITECTURE promovează în mod constant și susține o viziune de dezoltare integrată și pe termen lung în ceea ce privește construcția de spitale. Aceasta implică lucrul în echipe pluridisciplinare de specialiști care știu într-adevăr cum se proiectează, construiește și operează un spital. 

Cezar Șerban

General Manager, Aduro Impex

*Aduro crede cu tărie că investiția în sănătate nu este doar o necesitate imediată, dar și o promisiune pentru un viitor mai sănătos și mai prosper prin redefinirea standardelor de îngrijire și accesibilitate. În această direcție, Spitalul Regional de Urgență Cluj se dovedește a fi un exemplu notabil. 

Teodora Babătă

Head of Architecture, Concrete & Design Solutions

*Sănătatea este un pilon fundamental al societății, iar reabilitarea și extinderea spitalelor, alături de construirea de noi unități medicale, sunt pași esențiali pentru a asigura îngrijire medicală de calitate pentru toți cetățenii. CDS susține cu tărie această viziune și consideră că eforturile comune în această direcție vor aduce o schimbare semnificativă și pozitivă în sectorul sănătății din România.

Cătălina Dragomir

Managing Director KONE, Regiunea BRSM (Romania, Bulgaria, Serbia, Mumtenegru si Macedonia)

*Cu o vastă experiență în industria ascensoarelor și scărilor rulante, Cătălina Dragomir este dedicată introducerii solutiilor de îmbunătățire a fluxului de oameni și implementării celor mai înalte standarde de siguranță și eficiență în toate proiectele KONE. 

Ella Falcă

Managing Partner & Lead Architect, Pro Arhitectura

Oana Andrei

Access Engineering Specialist, KADRA

Vlad Croitoru

Business Development Manager, Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE)

Gabriel Tache

General Manager, Eaton România

Dr. Mugur Stancu

Director General, Medicare

Ștefan Paraschiv

Sales Manager, Graphein

Bogdan Matei

Sales Director, Simacek

Gabriel Dumitrache

Arhitect Șef, Innova Integration, parte a grupului Erbașu

Cristina-Alina Cuceu

Director general, CUBICON INVEST

Campania de comunicare „Spitale în transformare”

Giorgia Gunnella & Giorgia Di Biagio, 3TI Progetti

„În zilele noastre, după experiența dramatică a COVID-19, spitalele devin în fiecare zi mai mult decât un singur loc unde să fii tratat. Modul în care spitalele sunt proiectate și apoi construite în prezent conduce către locuri plăcute în care să fii îngrijit, chiar dacă este pentru câteva zile sau pentru o ședere lungă, modelate după dimensiuni umane. Fuziunea dintre tehnologiile de proiectare și metodele de construcție permite crearea nu doar de clădiri, ci și de medii flexibile și dinamice în care inovația și asistența medicală se îmbină pentru a crea atât spații de îngrijire, cât și de facilități moderne.

Avem încredere că la fel se va întâmpla și în Spitalul Regional de Urgență Cluj, unde suntem proiectant principal, al cărui proiect a fost aprobat în 2023 și în aprilie 2024 au început lucrările cu focus asupra WP 1. SRU Cluj reprezintă un atu strategic în cadrul programului de consolidare a structurilor sanitare românești, cu scopul de a crește calitatea și eficiența serviciilor medicale pentru pacienții care necesită intervenții de urgență acute, de gradul al doilea și de gradul al treilea, necesitând cele mai moderne și avansate tehnologii și competențe tehnice medicale.”

Mesajul integral aici:  

Nadia Popescu, Tecnic Consulting Engineering Romania

„Suntem mândri să contribuim la transformarea infrastructurii medicale din România, un proces esențial pentru asigurarea unor servicii de sănătate de calitate superioară. Proiectele noastre, cum ar fi Spitalul Regional de Urgență Iași, nu sunt doar simple construcții, ci reprezintă investiții strategice în viitorul sănătății publice.”

În viziunea sa, noile spitale nu sunt doar centre de tratament, ci și centre de inovație și educație, colaborând strâns cu universitățile pentru sprijinirea cercetării și predării. Nadia Popescu a subliniat importanța colaborării cu autoritățile și comunitățile locale pentru succesul pe termen lung al acestor proiecte.

Mesajul integral aici:  

Marte Lauvsnes, Sykehusbygg / Norwegian Hospital Construction Agency

„Timpul în care ne gândeam că spitalele sunt într-o singură clădire a trecut. Serviciile spitalicești sunt acum oferite în medii specializate avansate de îngrijire a sănătății, în spitale de urgență, centre medicale locale și de district, și, de asemenea, la domiciliul pacientului. O rețea de furnizare a serviciilor și cooperarea între niveluri vor fi necesare pentru a folosi competențele, forța de muncă, mediul construit și infrastructura într-un mod durabil.

Pentru mediul construit, va trebui să luăm în considerare lipsa de personal în sectorul sănătății combinată cu cerințele mari datorate schimbării demografice, cu mai mulți oameni în vârstă. Războiul și perioadele de nesiguranță vor afecta atât sănătatea fizică, cât și pe cea mentală, iar pentru oamenii care trăiesc în aceste zone, echilibrul între accesul la personal și mediul construit este important. Trebuie să construim pentru o utilizare eficientă a personalului, iar clădirea în sine și noile tehnologii pot fi unele dintre răspunsuri.

Mesajul integral aici:  

Enrique Vallecillos Portillo, PLANHO Consultores

“Spitalele vechi, proiectate în urmă cu peste cincizeci de ani, se confruntă cu un volum extrem de mare de muncă. Aceste spitale au fost construite cu structuri de bază care nu favorizează o expansiune logică, rezultând într-o creștere dezorganizată. În prezent, spitalele trebuie să se adapteze continuu la noile modele de îngrijire, tehnici și echipamente, precum și la cerințele populației. Chiar și intervențiile minore necesită o viziune largă pentru a evita disfuncția. În intervențiile majore, este necesar să se ia în considerare spitalul în ansamblu, fără a limita acțiunile viitoare. Renovările majore pot afecta structura organizatorică, necesitând soluții holistice și luând în considerare modelul ideal de creștere și constrângerile economice și tehnice. Renovările totale sunt rare, intervențiile parțiale sau detaliate fiind mai frecvente. Evaluarea posibilităților și limitărilor clădirii existente este crucială, deoarece aspecte precum capacitatea de încărcare, înălțimea tavanului și potențialul de parcelă pot determina soluția finală. ”

Mesajul integral aici:

Șerban Țigănaș, Dico & Țigănaș

“Trebuie să continuăm discuția despre spitale, pentru că problemele sunt departe de a fi rezolvate, chiar dacă peisajul investițional s-a animat în ultimii ani. Se transformă spitalele românești? Prin transformare înțeleg reabilitarea spitalelor existente, extinderea acestora cu clădiri noi, dar și realizarea de spitale complet noi, care ar trebui să aducă o transformare fundamentală a sectorului sănătății. Să facem un nou bilanț și să vedem unde suntem, cum progresăm și care sunt bolile, să sperăm cât mai puțin cronice ale spitalelor din România. Dilemele continuă, politicienii controlează și dictează fără a fi clare principiile, iar spitalul a ajuns actor în jocurile electorale ale anului. Reputația spitalelor din România continuă și ea să fie foarte scăzută ca rezultantă a percepțiilor, în pofida noilor apariții și a progreselor făcute.”

Mesajul integral aici:

Oana Andrei, KADRA

„Ne bucură să vedem că peisajul infrastructurii medicale din România trece printr-o serie de schimbări atât de necesare. Fie că este vorba despre reabilitări sau modernizări ale unor spitale vechi sau de construcții noi ori de mult așteptatele spitale regionale, efervescența care caracterizează acest sector în ultimii ani înseamnă că pacienții din România vor avea parte de condiții mai bune și sigure pentru tratament și îngrijire.

La KADRA, de peste 30 de ani, participăm activ la transformarea sistemului sanitar românesc prin soluții de acces cu funcţionalităţi si caracteristici specifice domeniului medical, care să ducă la scăderea riscului epidemiologic, minimizarea riscului de pierdere a vieților omenești din cauza incendiilor, creșterea calității vieții pacienților, dar și confortul și siguranța personalului medical și organizarea eficientă a traficului în spitale.

Mesajul integral aici:  

Alexandru Calancea, Manager Spitalul Județean de Urgență Suceava

”Pașii transformării spitalelor:
– Crearea unor sisteme medicale județene și regionale, care să răspundă tuturor nevoilor populației
– Distribuția echitabilă a resursei umane pentru fiecare județ și regiune în parte
– Plata pe performanță, în funcție de activitatea desfășurată și instituția în care se desfășoară
– Strategie pe termen scurt și mediu pentru scoaterea posturilor la rezidențiat, în funcție de nevoile populației și a specialităților deficitare
– Complementaritate între sistemul medical de stat și cel privat.”

Mesajul integral aici: 

Conf. Univ. Dr. Diana Paun, Consilier Prezidențial

“Într-o lume marcată de o dinamică globală și regională accentuată, precum și de evoluții demografice semnificative, este imperativ să ne adaptăm și să evoluăm. Spitalele se înscriu în această necesitate de transformare profundă. Aceste schimbări impun un accent sporit pe flexibilitate structurală, multidisciplinaritate, parteneriate strategice, implementarea soluțiilor digitale și translatarea inovației și a inteligenței artificiale în practica clinică.

ROHO demonstrează, prin această campanie, o înțelegere profundă a acestor nevoi și o dedicare exemplară în a contribui la progresul sistemului nostru de sănătate.”

Mesajul integral aici:

ORGANIZATORI & PARTENERI

ORGANIZATORI

PARTENERI DE REŢEA

Professional Partner

PARTENERI

PARTENERI

Parteneri instituționali

SUSȚINĂTORI

PARTENERI INSTITUȚIONALI

VIDEO Building HEALTH ediția recentă

*Foto: Building HEALTH ediția recentă

Solicitare Agendă Eveniment

Vreau să devin Partener

Vreau să particip