Building Home International Good Living Forum

Speakeri & Parteneri

Șerban Țigănaș

Chairman

SECRETAR GENERAL UNIUNEA INTERNAȚIONALĂ A ARHITECȚILOR și Președinte dico & țigănaș

Șerban Țigănaș este implicat în cele mai importante și complexe proiecte din Cluj-Napoca, dar și din țară. Biroul de arhitectură pe care îl conduce proiectează atât clădiri rezidențiale, de office, cât și clădiri administrative, industriale și stadioane.

Brian Phillips

Fondator ISA – Interface Studio Architects, Philadelphia, SUA

Arhitect american multipremiat pentru arhitectura rezidențială. A câștigat de 4 ori premiul AIA National Housing Award, oferit de Institutul American al Arhitecților, cel mai recent fiind obținut în 2020, pentru proiectul XS House.

Andrea Steele

Principal, Andrea Steele Architecture, New York, Sua

Proiectul lor rezidențial Chelsea Townhouse a câștigat premiul AIA New Yourk State Design Award, fiind desemnat cel mai reușit proiect rezidențial din New York.

David Thompson

Principal & Fondator, Assembledge+ Architecture, Los Angeles, SUA

Proiectele din portofoliul biroului de arhitectură pe care îl conduce au fost premiate la diverse competiții locale și internaționale: locuința Laurel Hills Residence a câștigat premiul Paris Design Awards în anul 2020 și a fost catalogată cea mai bună locuință de către Gold Nugget Awards.

Katherine Chia

Principal, Desai Chia Architecture, New York, SUA

Proiectele la care a lucrat au fost prezentate la diverse televiziuni și în numeroase publicații de arhitectură și design din Statele Unite, Europa și Asia, inclusiv Wall Street Journal, New York Times, Architectural Record, Dwell, Architectural Digest, ThePLAN, New York Magazine, Residential Architect, Elle Décor, Elle Japan, Casabella, Surface Asia.

Sara Bayer

Associate Principal & Director sustenabilitate la Magnusson Architecture and Planning PC, New York, SUA

A coordonat proiecte rezidențiale premiate: în 2020, MLK Plaza a câștigat premiul AIA Housing Awards – Design Excellence, iar complexul de locuințe St. Augustine Terrace a câștigat AIA New York State Design Awards – Award of Merit.

Brian Messana

Partner la Messana O’Rorke Architecture, New York, SUA

Sub îndrumarea lui Brian Messana, biroul de arhitectură a menținut un spectru larg de proiecte arhitecturale, de la proiecte de retail, până la dezvoltare mixtă și rezidențială. Proiectul său rezidențial, Jewel Box, a fost câștigător a 11 premii.

Gisue Hariri

Fondator Hariri&Hariri Architecture, New York, Sua

Inspirată fiind de arta origami, arhitecta a creat un adăpost ușor, pliabil, care să poată fi transportat și asamblat cu ușurință în orice locație. Fiecare unitate măsoară 30,2 metri pătrați și au fost gândite ca adăposturi împotriva dezastrelor naturale sau pentru cei fără adăpost. Proiectul a câștigat Interior Design Best of the Year Awards 2020.

Sebastian Schmaling

founding principal în cadrul Johnsen Schmaling Architects, Wisconsin, SUA

Biroul de arhitectură pe care îl conduce a primit premiul Emerging Voices de la Architectural League din New York și a fost prezentat în numărul Vanguard de la Architectural Record ca una dintre cele zece „firme de arhitectură globale excepționale care trebuie urmărite”. Proiectele din portofoliul biroului au obținut peste 125 de premii profesionale în SUA și în străinătate.

Mark Sanderson

Principal DIGSAU Architecture, Philadelphia, SUA

Mark Sanderson este unul dintre arhitecții care conduce biroul de arhitectură DIGSAU, care a primit peste 60 de premii locale, de stat, regionale și naționale. Cel mai recent proiect, PPR Apartments, o dezvoltare rezidențială, a fost premiat de Institutul American al Arhitecților.

Marian Moiceanu

Moderator Xgrup/Dezbatere Casa Verde, Casa Inteligentă, Casa Eficientă, Casa Frumoasă

Rector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și fondator al biroului de arhitectură m&mconcept 2003

Cristian Garabetian

Project Manager, IMPACT Developer & Contractor

Cristian Garabetian este responsabil pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial Greenfield Băneasa dezvoltat de IMPACT Developer & Contractor, un proiect în valoare de 800 de milioane de euro care va cuprinde peste 6.800 de locuințe.

Laurențiu Afrasine

CEO al grupului Akcent Development

Grupul Akcent Development reprezintă unul dintre cei mai mari dezvoltatori pe segmentul rezidențial din București, cu 20 de ani de prezenţă pe piaţa imobiliară din Capitală şi aproximativ 7.500 de apartamente în portofoliu, inclusiv cele 820 de apartamente premium din cadrul proiectului rezidențial Cloud 9 din zona Pipera.

Anna Cohen

Head of Marketing HAGAG DEVELOPMENT EUROPE

Cu un portofoliu a cărei valoare de piață depășeste 200 de milioane de euro, Hagag Development Europe dezvoltă, în prezent, proiecte precum H Victoriei 139, H Pipera Lake, H Tudor Arghezi 21 și H Eliade 9 Residence. 

George Mocănița

mechanical, electrical, and plumbing (MEP) Engineer, Prima Development

George Mocanița este implicat activ și constant în toate etapele unui proiect, de la faza de proiecție și până la recepția finala. Prima Development are în portofoliu peste 3.500 de apartamente în proiecte rezidențiale finalizate în Oradea și București: Boemia Apartments, CORE Timpuri Noi, ARENA Residence, Urban Residence, Panorama Apartments.

Alina Marulis

Ceo Oxygen Home

Alina Marulis investește 10 milioane de euro într-un proiect rezidențial boutique, denumit Oxygen Home, care va cuprinde 12 vile, amplasate la liziera pădurii Băneasa, lângă școala Americană.

Monica Crețu

Arhitect & project manager, RăZVAN BâRSAN + Partners

Monica Crețu este arhitect şi business associate în cadrul Răzvan Bârsan+Partners. Un birou de arhitectură foarte activ, Răzvan Bârsan+Partners a lansat numeroase proiecte pe piaţa rezidenţială, precum H Victoriei 139, Crown Tower, Central District Lagoon City, White Tower.

Beatrice Dumitrașcu

CEO Residential Division One United Properties

Este implicată în toate proiectele rezidențiale marca One United Properties, cele mai recente proiecte care urmează să fie finalizate fiind One Cotroceni Park, One Lake District, One Peninsula, Neo Herăstrău Park.

Antoanela Comșa

Director General Gran Via Real Estate

Conduce Gran Via Real Estate, un dezvoltator activ pe piața din România cu proiecte precum Gran Via Park, Aviației Apartaments, Gran Via Marina. În prezent, Gran Via are în plan dezvoltarea unui proiect rezidențial de 90 de apartamente pe strada Fabrica de Gheață din București.

Alexandru Mihai

Managing Partner Nordis Group

În anul 2017, Alex Mihai realizează cea mai scumpă tranzacție din București – un penthouse în valoare de 2.900.000 euro. Performanța i-a fost recunoscută prin nominalizări în Top Tineri Manageri de Succes pentru Business Magazin pentru doi ani consecutivi și numeroase apariții în presă. În prezent este Managing Partner Nordis Group și coordonează activitatea de vânzare a companiei care anul acesta a anunțat investiții de peste 200 milioane de euro în proiecte rezidențiale și hoteliere de lux.

Dragoș Țigău

General Manager QUALIS Properties

Conduce Qualis Properties, un dezvoltator tânăr din Brașov care și-a început activitatea imobiliară în anul 2017. Dezvoltatorul are în plan ca la finalul anului 2021 să facă demersuri în vederea construcției unui proiect premium, într-o zonă centrală din Brașov.

Emil Ivănescu

Președinte al Ordinului Arhitecților din România, Filiala București

 

Lilian Captari

Fondator al biroului de arhitectură Urban Office

Lilian Captari este autorul unui număr considerabil de proiecte rezidențiale printre care Casa ToYA, Alia Residence, Herastrau Park Avenue, Bliss Residence. Biroul de arhitectură Urban Office pe care Lilian Captari îl conduce controlează întregul proiect de dezvoltare al unui proiect. Alături de echipa sa a lucrat la peste 80 de proiecte care acumulează peste 1.000.000 metri pătrați.

Ciprian Cădariu

Managing Partner City of Mara Timișoara

Arhitect, cu o bogată experiență în planificare urbană și management, conduce City of Mara, un ansamblu rezidențial din Timișoara care promovează conceptul de ”oraș în oraș”. La finalizarea lucrărilor proiectul va dispune de 800 de apartamente.

Cătălina Dragomir

MANAGING DIRECTOR KONE ROMÂNIA

Cătălina Dragomir conduce KONE România, companie care cu ajutorul tehnologiilor avansate și prin permanenta dezvoltare de noi produse și materiale i-au adus reputația de inovator global.

Iulia Stanciu

Arhitect și fondator al biroului de arhitectură STARH

Lucrările biroului pe care Iulia Stanciu îl conduce au fost premiate la bienalele și anualele de arhitectură din mai mulți ani și au fost nominalizate de 4 ori la premiul Mies Van de Rohe, în anul 2018 ajungând pe lista scurtă cu lucrarea de restaurare a Sediului Filialei OAR București. Proiectele au fost publicate în numeroase reviste de specialitate, fiind dintre puținele birouri românești prezente în The Phaidon Atlas of 21st Century World Architecture.

Andrei Botiș

Președinte Romanian Green Building Council

Andrei Botiș este contributor al dezvoltării pieței clădirilor verzi din România, contribuind în cadrul ROGBC la proiectului Green Mortgage. Este expert evaluator de proprietăți imobiliare, de întreprinderi, fond de comerț și alte active necorporale, membru ANEVAR și RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors (United Kingdom) și CEO al NAI România & Moldova.

Emilian Grigore

National Specification Manager, ROCKWOOL România

Irina Filofi

Managing Partner, Filofi şi Trandafir Arhitectură

Proiectele la care Irina Filofi a lucrat abordează o paletă amplă de funcțiuni inclusiv cea rezidențială, o mare parte dintre proiecte fiind publicate în presa de specialitate și câștigătoare a numeroase premii. Printre cele mai importante distincții obținute: Nominalizare în cadrul „European Union Prize for Contemporary Architecture” – Mies van der Rohe Award 2019, Premiul de excelență ASAR în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură.

Liria Themo

Marketing Manager și purtător de cuvânt Atria Urban Resort

Este vocea complexului rezidențial Atria Urban Resort. Proiectul, dezvoltat împreună cu Evergent Investments se află în construcție pe o suprafață de nouă hectare, iar la finalul celor patru faze de dezvoltare, complexul va cuprinde 1400 de apartamente.

Esenghiul Abdul

arhitect, Partner ADNBA

Cu o experiență vastă în sectorul rezidential, biroul al cărui partener este se bucură de recunoaștere atât pe plan local, prin premiile din cadrul bienalelor și anualelor de arhitectură, cât și la nivel internațional, obținând numeroase nominalizări la premiul Mies Van der Rohe, dar și invitația de a expune la Bienala de Arhitectură de la Veneția. Portofoliul ADNBA cuprinde recent proiecte rezidențiale precum Avalon Estate, ISHO A în Timișoara, Marmura Residence, Calderon 80 sau Urban Spaces 2/Mumuleanu.

Andrei Bogdan

Key Account and PHB Project Manager VELUX România

Andrei Bogdan este specializat în proiecte rezidențiale și industriale, având o vechime de 8 ani în cadrul companiei VELUX România. Oferă consultanță profesională în proiecte de anvergură, pe tot parcursul etapei de construcție, începând de la proiectare până la atribuirea comenzii, cu privire la variantele de ferestre, opţiunile de combinare şi design-ul individual.

Raluca Boroș

Fondatoare, ROOF ARCHITECTURE

Raluca Boroș este arhitect și coordonează unul dintre cele mai dinamice birouri de arhitectură din ultimii ani. În perioada 2020-2021 Roof Architecture a autorizat și pregătit pentru execuție peste 500 de apartamente “made to measure”, de la imobile rezidențiale de tip boutiq amplasate în zona centrală, până la imobile de mari dimensiuni situate în zone rezidențiale periferice ale Bucureștiului.

Vasile Revin

Lead Architect, VEGO Holdings

Arhitectul a coordonat proiectarea a aproximativ 700.000 mp autorizați și în execuție, în dezvoltări precum Parcului 20, Heliade Rădulescu sau Aqua City Rocilor 12-16, însă și proiecte inovative cum ar fi 6 grădinițe nZEB.

Cristiana Zgripcea

Fondator Cristiana Zgripcea Studio

Împreună cu echipa pe care o conduce are în portofoliu peste 350 proiecte finalizate cu funcțiuni dintre cele mai variate: rezidențial, birouri, hoteluri. Multe dintre aceste proiecte au fost nominalizate si premiate național și internațional (Big See Ljublijana, Dezeen Award, Anuala de Arhitectură).

Virgil Lăzăreanu

Manager of Sales, REHAU România – Window Solutions

Cu o experiență de 18 ani în companie, Virgil Lăzăreanu conduce operațiunile de vânzari și product management ale diviziei Window Solutions în cadrul REHAU România. A implementat împreună cu echipa sa, numeroase proiecte de succes în vederea dezvoltării pieței locale și construirea unor parteneriate solide, printre acestea numărându-se lansarea familiei de sisteme pentru ferestre, GENEO RAU FIPRO X, soluție patentata REHAU, disponibiă și în varianta cu certificare pentru case pasive.

Vlad Rovo

Country Manager Somfy România și Moldova

Conduce operațiunile filialei Somfy din România și Moldova, compania franceză fiind lider de piață în furnizarea de soluții smart pentru automatizarea sistemelor de umbrire, a porților și ușilor de garaj, precum si a sistemelor de control inteligent pentru locuințe și clădiri comerciale.

Mariana Cârstoiu

COORDONATOR DEPARTAMENT PROIECTARE K-BOX CONSTRUCTION & DESIGN

K-BOX are în portofoliu proiecte de mari dimensiuni și complexe, preponderent rezidențiale. Portofoliul biroului de arhitectură K-BOX cuprinde proiectele Silk District, Belvedere Residences, Ela Băneasa, Ela Victoriei, dar și alte ansambluri cu locuințe colective.

Vlad-Silviu Balosin

Fondator & Director General Metrik Studio

Arhitectul complexului rezidențial WIN Herăstrău, format din 6 clădiri, cu un total de peste 300 de apartamente care se află în construcție și va fi finalizat în acest an. METRIK Studio mai are în portofoliu proiecte de locuințe colective precum Manolescu 22A, Petricani 42, Rovine 11B, precum și numeroase locuințe individuale.

Cristiana Roșu

Director General, RADOX

Cristiana Roșu conduce dezvoltarea companiei Radox în România din anul 2011. Misiunea este de a consolida poziția de lider, fiind producător român și furnizor în domeniul instalațiilor de încălzire, climatizare și ventilație. Portofoliul Radox de produse si servicii este conturat pentru a oferi beneficiarilor confort de lungă durată, acasă sau la birou, fără compromisuri.

Iulian Bădărău

Arhitect și co-fondator STUDIOMASURa

Iulian Bădărău a lucrat la proiecte nominalizate sau care au obținut premii la diferite ediții ale Anualei de Arhitectură. Portofoliul studioului este unul multidisciplinar, cuprinzând proiecte de design de produs, design interior rezidențial/office sau arhitectură și restaurare, printre care: Ceasul TĂU, Penthouse #maimultuncolaj, Locuință de vacanță la Tuzla, Casa BA19, Casa AF, Apartament B3A.

Sergiu Petrea

fondator al biroului TECTO Arhitectura

De-a lungul anilor, biroul de arhitectură pe care Sergiu Petrea îl conduce s-a axat preponderent pe proiectarea construcțiilor sustenabile, cu consum redus de energie, cu o largă acoperire funcțională – de la locuințe și clădiri de turism la birouri și clădiri de învățământ, având în palmares numeroase clădiri monitorizate și certificate care să ateste acest lucru.

Eleonora Ion

Director General Agricin

Eleonora Ion este Director Agricin din 2019 și se implică activ în reorganizarea și dezvoltarea companiei. La 22 de ani conducea propria companie cu 40 de angajați. În 2011 a primit certificare de Coach, Teacher & Speaker, John Maxwell Team, iar în 2013 a obtinut certificarea de Director General prin CBC România, ceea ce i-a permis realizarea unor importante proiecte cu implicare directă în modul de organizare si structurare pentru companii importante din România.

Daniel Nicolae Popescu

Fondator, CEO & Arhitect senior Fabrica de Arhitectură

Daniel Popescu conduce echipa biroului Fabrica de Arhitectură, alături de care a lucrat la proiecte rezidențiale cunoscute precum: Ansamblul residential Petru Rares 1259, Premio – Exclusive City Center Apartments, Waterfront Residence, Ansamblul residential Seara pe deal, Casa L.

Viorel Niculae

GENERAL MANAGER V.E.M. PROIECT LIGHTING

Robert – Alex Ștefan

arhitect asociat și co-fondator TRS Architecture & Design

Portofoliul de lucrări al biroului de arhitectură TRS cuprinde ansambluri rezidențiale de anvergură mică și medie, atât locuințe colective cât și locuințe individuale, amplasate în București, Ilfov, Craiova și Sibiu.

Andreea Iacob

Project Architect EFdeN 

Din 2013, EFdeN ajută studenții și tinerii profesioniști să găsească o direcție în dezvoltarea lor profesională. De-a lungul timpului, motivați de competițiile Solar Decathlon, am încercat să creăm modele de bune practici în ceea ce privește sustenabilitatea, de la modificări în legislația curentă și modele alternative de educație, până la proiectare și execuția de prototipuri pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor noastre.

Alex Skouras

Managing Partner Alesonor Real Estate Development

Vlad Boștină

Arhitect asociat și co-fondator al biroului arhiDOT design

Activitatea echipei biroului condus de Vlad Boștină acoperă o arie diversificată de funcțiuni – rezidențial, office, HORECA, dar și o abordare pe toate palierele, pornind de la proiecte complexe de arhitectură, la amenajări interioare și design de produs. Portofoliul biroului cuprinde importante premii din segmentul rezidențial: Ansamblul Albert Residence, nominalizat la Anuala de Arhitectura București și laureat al premiului BigSEE Architecture Award 2020, precum și alte proiecte.

Vlad Bașcă

ARHITECT ȘI FONDATOR BASKA ARCHITECTURE

A înființat biroul de arhitectură Baska Architecture cu un portofoliu divers de lucrări și funcțiuni, proiecte rezidențiale-office dar și amenajări interioare rezidențiale. Portofoliul biroului cuprinde proiecte precum Trei Inimi Apartment, Cuib, Yoshi și Aroneanu Courthaus, proiecte rezidențiale publicate în cadrul anualei de arhitectură și în presa de specialitate.

Claudia Motei

ARHITECT, FONDATOARE LOCUM

Arhitecta și fondatoare al biroului Locum, lucrează într-o maniera colaborativă explorând diverse moduri de producție de arhitectură. Proiectele din portofoliul ei se regăsesc în selecția Anualei de Arhitectură București, Bienalei de Arhitectură Timișoara, Big See Ljubljana și Romanian Design Week.

Ștefania Bobaru

arhitect de interior și fondator VIM studio

Proiectele VIM studio (amenajări interioare rezidențiale si HoReCa) pornesc de la ideea că arhitectura de interior poate schimba calitatea vieții. Fiecare amenajare este abordată ca o temă de studiu în care este preferat invariabil experimentul în locul formulelor standard. Proiectele din portofoliul VIM studio se regăsesc în selecția Anualei de Arhitectură București, Big See Ljubljana și publicate în presa de specialitate.

Cristina Olga Gociman

Fondatoare CRIBA Arhitectură

Proiectele din portofoliul biroului de arhitectură pe care îl conduce au fost premiate în cadrul Anualei de Arhitectură. Este și profesor univeristar emerit doctor arhitect în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București.

PartenerI

susținători

Partener instituțional

Parteneri media

Un proiect creat de

Co-organizator

Vreau să devin Partener

Solicitare Agendă Eveniment

Vreau să particip