Building HOME International Good Living Forum

14 mai • JW Marriott Grand Hotel București 

Speakeri & Parteneri

Building HOME 

Sala Grand Ballroom BCD

Șerban Țigănaș

Chairman

Președinte, Dico & Țigănaș; Decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca

Rudolph Eilander

Architect & Founding Partner, V8 Architects, Olanda

*Autori ai Cooltoren Tower, un turn rezidențial înalt de 150 de metri, unic prin silueta distinctivă si prin amestecul de indoor-outdoor living, descris ca un puzzle arhitectural ingenios.

Nick Hayhurst

Founding Director, Hayhurst & Co Architects, Marea Britanie

*A proiectat Green House, o „casă obișnuită extraordinară” din Londra, care a fost numită Casa Anului 2023 de către RIBA.

Praxitelis Kondylis

Founder, Principal Architect & Designer, A31 Architecture Construction, Grecia

*Autor al Latypi Residence, o casă semisubterană integrată în peisajul natural din jur, care combină arhitectura tradițională greacă cu noi abordări inovatoare de design.

Vincent van der Klei 

Partner & Architect, Studioninedots, Olanda

*Studioninedots a proiectat Highnote Residential Tower, un turn rezidențial care a incorporat conceptul inovativ de urban rooms, combinând spațiile indoor și outdoor pentru o tranziție fluidă de la oraș la spațiul de locuit. 

Radu Teacă

Fondator, Artline

*Autor al Ansamblului rezidențial Stejarii II, distins cu Premiul special al Asociației Societăților de Arhitectură din România, la Anuala de Arhitectură 2023, și al Locuinței unifamiliale în Corbeanca, câștigătoare a Premiului secțiunii „Arhitectură construită / arhitectura locuinței individuale” din cadrul aceleiași ediții

Beatrice Dumitrașcu

CEO Residential Division, One United Properties

*Unul dintre cei mai activi și puternici dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, mixed-use și de birouri sustenabile

Andreea-Maria Ciobanu

Chief Marketing Officer, Hagag Development Europe

*Investitor și dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale, comerciale și hoteliere, cu un portofoliu național în valoare de peste 300 de milioane de euro

Diane Forrest

Head of Office Leasing, Silk District, Prime Kapital Development

*Una din cele mai de amploare dezvoltări recente, SILK DISTRICT este un proiect unic de regenerare urbană care va transforma o mare platformă industrială neutilizată din Iași într-un cartier modern, de tip mixed-use. 

Gabriel Blăniță

Associate Director Valuation and Advisory Services, COLLIERS

*Conduce integrarea tehnologiilor digitale pentru a îmbunătăți eficiența operațională, înțelegerea pieței și implicarea clienților în sectoarele Built-to-Rent și Built-to-Sale din piața rezidențială din România.

Eugen Pănescu

Arhitect & Urbanist, Reprezentant, Ordinul Arhitecților din România

*Va prezenta studiul de calitate a locuirii, elaborat de către Ordinul Arhitecților și, alături de domnul Mihai Răuță, vor expune continuarea acestuia în colaborare cu Raiffeisen Bank. 

Mihai Răuță

Director Executiv Retail Risk, Raiffeisen Bank

*Va prezenta, împreună cu Eugen Pănescu, cum în colaborare cu Raiffeisen Bank va fi continuat studiu de calitate a locuirii, elaborat de către Ordinul Arhitecților.

Claudiu Butacu

Co-Fondator, EFdeN & energiaTa, Profesor, Bucharest International School of Management

*Un lider în domeniul ingineriei și sustenabilității, cu o bogată experiență în promovarea locuințelor accesibile și eficiente din punct de vedere energetic.

                                                       

Adi Steiner

Partner, STC Partners

*Dezvoltatorul imobiliar STC Partners a început dezvoltarea fazei a II-a a ansamblului rezidențial Quartier Azuga, situat în apropierea zonei Tei din București, cu o valoare a investiției de peste 15 milioane de euro.

Eugen Ursu

Cofounder, Graphein

*Graphein susține digitalizarea construcțiilor, inclusiv a celor rezidențiale, despre upgrade-ul cărora vom discuta la ediția din acest an.

Alexandru Rădulescu

Chief Sales Officer, ARQA

*La finalul primului semestru al acestui an, ARQA va finaliza ansamblul rezidențial Jolie Village, care cuprinde 158 de unități locative și a presupus o investiție totală de peste 22 de milioane de euro.

Vlad Baloșin

General Manager, Metrik Architecture

*Autorul WIN Herăstrău, proiect nominalizat la secțiunea „Arhitectură construită / Arhitectura locuinței colective” din cadrul Anualei de Arhitectură 2022.

Robert Mollner

Consultant Tehnic, QFORT

*O fereastră este mai mult decât un element de construcție. Despre ce altceva mai poate însemna o fereastră și despre noile lor soluții pentru proiectele rezidențiale. 

Emil Ivănescu

Președinte, Ordinul Arhitecților din România, Filiala București

*Cea mai importantă organizație care reprezintă și promovează domeniul arhitecturii în România.

                                                       

Marius Petrea

Area Manager, VELUX

*Build for Life Compass & Living Places

Viorel Niculae

General Manager, V.E.M. Proiect Lighting 

*Lighting fixtures manufacturing and home automation profesionals.

George Buhnici

Owner, CaseBune.ro / Buhnici.ro / Cavaleria.ro

*Deoarece cu toții ne dorim case mai bune, George Buhnici a creat proiectul „Case Bune” prin care ajută oamenii să optimizeze toate elementele ce țin de construcția locuințelor, oferindu-le idei și sfaturi de la specialiști.

Alexandru Sevcenco

Tehnical Pre-Sales Engineer, Samsung Electronics Air Conditioner Europe

*Soluții de climatizare ce oferă confort sporit, Smart Living și Smart Energy.

Building HOME Interiors

Sala Grand Ballroom A

Javier Martín

Decan al Facultății de Arhitectură și Design, Șef al Licenței Arhitectură de Interior/Design de interior al Berlin International University of Applied Sciences, Germania

*Înainte de a fi decan, a predat la diferite universități din Spania, SUA și Chile. A făcut parte din echipa Zvi Hecker din Berlin, dar a avut și propriile proiecte, individuale și în colaborare. A avut lucrări premiate, publicate și expuse la nivel internațional, inclusiv la MOMA din New York.

Alexandru Călin

Vice-Rector, Education, Academic Development, and Student Relations, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Fondator SPACECASUALS

*Are o abordare pragmatică asupra arhitecturii și designului interior, rezultând spații fluide, soluții inteligente și funcționalități care comunică simplu, coerent și estetic.

Adela Pârvu

Interior Designer & Blogger, adelaparvu.com 

*O voce distinctivă în lumea esteticului și funcționalității. Aduce în prim-plan tendințe și idei creative și inspiră comunitatea să-și redefinească spațiile.

Alina Vîlcu

Fondator, Pianoterra / Co-fondator Inside Academy / Co-fondator Inside Social

*Upgrade-ul casei înseamnă upgrade-ul interiorului nostru, felul în care casa rapunde la aspirațiile, căutările și nevoile noastre. Upgrade nu înseamnă mai multă tehnologie; este o întrebare deschisă.                          

 

Cristiana Zgripcea

Fondator, Cristiana Zgripcea – Interior Design

*Autoare a proiectului Baker’s house, câștigător BIG SEE Interior Design Award 2024, secțiunea Interior, Residential.

Andreea Marinescu

Fondator, Andreea Marinescu Arhitectură

*Autoare a proiectului Apartment no . 7, câștigător BIG SEE Interior Design Award 2024, secțiunea Interior, Residential. Pe 14 mai va prezenta viziunea asupra upgrade-ului locuințelor, exemplificând proiecte precum Apartament MM și Extindere locuință interbelică.

Eduard Baicu

Architect & Founder, Phenomena Laboratory

*Phenomena propune o reimaginare a designului contemporan, ale cărui caracteristici au sensuri multiple. Spațiul creează o atmosferă, iar prin percepția umană, atmosfera devine emoție. Scopul Phenomena este de a armoniza mediul uman.

Andreea Panait 

Managing Partner, PickTwo Studio

*După 10 ani în care PickTwo a dezvoltat peste 500 proiecte în horeca, office și pe segmentul comercial, studioul de arhitectură a deschis o nouă divizie, PickTwo Residential, ce are ca scop dezvoltarea portofoliului pe segmentul rezidențial.

Ștefan Bugalete

Arhitect & Designer de interior, Ștefan Bugalete – Design Studio

*Prin modernizări strategice care cuprind facilități moderne, tehnologii durabile și finisaje de calitate, proprietarii își pot asigura locuințele împotriva devalorizării, optimizând în același timp eficiența energetică și confortul.

Sergiu Călifar

Arhitect / Designer Interior & Fondator, Pure Mess Design

*Pure-Mess redefinește conceptul de amenajări interioare și arhitectură, combinând funcționalitatea cu creativitatea pentru rezultatele dorite.                         

Raluca Catinaș

Fondator, Vivico

*Redefinesc spațiile interioare, aducându-le la viață prin utilizarea elementelor de design coerente și bine plasate, cum ar fi culorile, materialele și decorațiunile. Sunt de părere că fiecare proiect are un suflet unic, la fel de distinct ca fiecare client și este treaba lor să evoce acea personalitate.

Radu Caradim

Architect & Owner, Studio 2.1

*Upgrade-ul construcțiilor/spațiului este ceea ce Studio 2.1 face în fiecare proiect. Pe 14 mai, ne va vorbi despre cele 3 elemente care trebuie luate în considerare atunci când se dorește îmbunătățirea vieții prin arhitectură si design interior. 

Alexandra Miruna Milotoi

Fondator, Mialmi Design

*Redefinesc spațiile interioare, aducându-le la viață prin utilizarea elementelor de design coerente și bine plasate, cum ar fi culorile, materialele și decorațiunile. Sunt de părere că fiecare proiect are un suflet unic, la fel de distinct ca fiecare client și este treaba lor să evoce acea personalitate.

Cristina Stroe

Fondator, Laboratorul de Arhitectura

*Birou dinamic de design interior cu peste un deceniu de experiență în domeniu, specializați în realizarea de amenajări captivante pentru o gamă variată de proiecte, de la apartamente mici până la penthouse-uri luxoase, case întregi și hoteluri.

Tudor Corâci

Architect, Inedit.Works

*Misiunea Inedit.Works este de a crea spații cu o atmosferă aparte, cu o strategie menită să seducă beneficirarii, îmbinând principii de eficiență și pragmatism cu cerințele estetice ale acestora.

 

ORGANIZATORI & PARTENERI

ORGANIZATORI

PARTENERI DE REȚEA

Susținători și expozanți

PARTENERI

SUSȚINĂTORI

PARTENER INSTITUȚIONAL

VIDEO - Building HOME

Solicitare Agendă Eveniment

Vreau să devin Partener

Vreau să particip