Tiberiu Dragomir, Building HEALTH 2022: „Spitalul viitorului apropiat trebuie să ia toate măsurile pentru prevenția infectărilor asociate asistenței medicale”

Un articol realizat de Tiberiu Dragomir, Senior Project Manager Rotte Group, care a participat în calitate de Partener în cadrul celei de-a 8-a ediții Building HEALTH Bucharest International Forum.

Acrovyn® Bactericid 100% – soluția pentru prevenția infecțiilor nosocomiale

Organizația Mondiala a Sănătății relatează, într-un raport global din luna mai, 2022, că:

“Astăzi, la fiecare 100 de pacienți din spitalele de îngrijire acută, 15 pacienți din țările cu venituri mici și medii vor dobândi cel puțin o infecție asociată asistenței medicale (IAAM) în timpul spitalizării. În medie, 1 din 10 pacienți afectați va muri din această cauză.

Raportul abordează, de asemenea, impactul și rentabilitatea programelor de prevenție și control al infecțiilor și strategiile și resursele disponibile țărilor pentru a le îmbunătăți.”

Sursa: https://www.who.int/news/item/06-05-2022-who-launches-first-ever-global-report-on-infection-prevention-and-control

Soluție:
Dezinfectarea suprafețelor este o solutie bună, însă efectul dezinfectantului dispare după un anumit timp, iar suprafețele dezinfectate se deteriorează, necesitând reabilitări periodice, cum ar fi rezugrăviri sau remobilări.

Nu este o noutate că există soluții de protecție pentru pereți cu funcții bacteriostatice. Din ce în ce mai multe spitale și clinici folosesc această soluție.

Rotte Group este reprezentantul CS France pentruAcrovyn® BACTERICIDE, singurul sistem de plăci de protecţie pentru pereţi, uși și mâini curente, cu funcție BACTERICIDĂ, ce ajută la prevenția infecțiilor nosocomiale.

Conform normei ISO 22196, activitatea bactericidă a materialului Acrovyn® BACTERICIDE a fost certificată pentru Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli și Mycobacterium smegmatis(cu inhibare de cel puțin 105 (> 99.999%) în raport cu un control inactiv). Acrovyn® BACTERICIDE are o compoziție specială care nu numai că oprește complet dezvoltarea și extinderea bacteriilor aflate pe suprafața sa, ci le ucide la simplul contact (conform metodologiei standard de testare), astfel vectorul de transmitere a infecțiilor nosocomiale scade radical.

Acrovyn® BACTERICIDE este certificat 100% bactericid, vine în culori variate, este rezistent la foc (B-s2,d0), la impact si este extrem de rezistent la substanțele chimice. În plus, nu își pierde niciodată proprietățile.

Zonele de utilizare în spitale includ: camera pacientului, camera de tratament / oncologie, chirurgie ambulatorie, holuri, sala de operații, casa scărilor, lifturi, sala de așteptare, recepții etc.

Spitalul viitorului apropiat trebuie să ia toate măsurile pentru prevenția infectărilor asociate asistenței medicale. Avem nevoie de suportul necondiționat din partea statului si din partea tuturor organizațiilor abilitate.

Mai multe detalii despre Acrovyn®: https://www.c-sgroup.eu/products/acrovyn-wall-protection/acrovyn-bactericide/

Reprezentant exclusiv:
Rotte Group
Tiberiu Dragomir
tibi.dragomir@rottegroup.eu
+40 741 779 002
www.rottegroup.eu

Mai multe despre Building HEALTH 2022 aici.

Foto© romaniaconstruieste.ro