Nicoleta Manea, Building HOME 2022: „Zona luxury a real estate trebuie exploatată cât mai mult pentru că există interes din partea pieței”

Nicoleta Manea este CEO al ANG Luxury Properties și a participat în calitate de Speaker în cadrul Building HOME International Good Living Forum 2022, care a avut loc pe 16 iunie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema „Building HOME Identity”.

„Compania vinde cele mai scumpe apartamente din București, anume proprietăți tranzacționate între 1 și 6 milioane de euro, dar are birouri în Miami și în curând în Los Angeles, precum și proprietăți în portofoliu din New York și Dubai.

Zona luxury a real estate trebuie exploatată cât mai mult pentru că există interes din partea pieței: mulți cumpărători își doresc spații generoase, cu finisaje de foarte bună calitate, tot mai mulți dezvoltatori fiind atenți la astfel de detalii. În afară de alegerea anumitor locații în zone nișate, care oferă discreție și facilități, mulți clienți milionari au început să aibă o viziune nouă cu privire la importanța esteticii și sustenabilității mediului în care locuiesc, înțelegând tot mai mult că acesta contribuie major la starea lor de spirit.

Detaliile aduc multă plusvaloare unor astfel de dezvoltări precum și armonie, echilibru și adaptare. Se pune tot mai mult accentul și pe partea arhitecturală, dincolo de utilitatea în sine a caselor respective. Clienții de la acest nivel au de regulă deja una sau mai multe alte proprietăți rezidențiale și achiziționează suplimentar cu atenție la astfel de detalii. Dezvoltatorii ar trebui să aibă mai mult curaj în abordarea unor asemenea proiecte și să se bazeze pe input-urile unor consultanți specializați, care sunt în contact cu utilizatorii finali ai unor astfel de proiecte rezidențiale.

În ultima perioadă, după pandemie, se pune un accent foarte mare pe existența teraselor în dezvoltările rezidențiale. Dacă înainte unii clienți considerau că prețul pentru locuințele cu terase este prea mare și acestea erau văzute ca un spațiu nefolosit, acum acestea sunt un element foarte căutat.

Cu toții putem contribui la schimbarea orașelor noastre, iar luxul poate fi o altă fațetă a identității.”

Foto© romaniaconstruieste.ro