Mioara Iofciulescu, Building HOME 2022: „Încotro se îndreaptă trendurile construcțiilor rezidențiale, ale prețurilor și materialelor de construcții?”

Mioara Iofciulescu este Managing Director al Atlantis România și a participat în calitate de Partener în cadrul Building HOME International Good Living Forum 2022, care a avut loc pe 16 iunie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema „Building HOME Identity”.

„Încotro se îndreaptă trendurile construcțiilor rezidențiale, ale prețurilor și materialelor de construcții? Și momentul dificil pe care îl traversăm acum va fi depășit, pentru că piața imobiliară din România este totuși una matură și continuă să fie interesantă pentru investitori, atât pentru rezidențial, cât și industrial și în zona de office.

Atlantis România își concentrează investițiile pe partea de eficiență energetică, inclusiv pe dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Proiectul Solar Villas este un concept imobiliar bazat pe o independență energetică foarte mare, de aproape 100%, a fiecărei unități locative. Atlantis Group a intrat pe piața românească în 2006, fiind parte a grupului elvețian New Real Estate Holding A.G, activ în Europa și Statele Unite în zona rezidențială, turism, logistică și în domeniul medical. În România, focusul inițial a fost pe achiziția de terenuri, acum în portofoliu aflându-se peste 370 hectare de terenuri, pentru fiecare lot de teren fiind alocată o destinație (care se poate însă modifica în timp). Majoritatea terenurilor din județul Ilfov au o destinație rezidențială, iar în jud. Giurgiu și Prahova focusul este pe dezvoltarea de parcuri fotovoltaice.

Solar Villas e un concept inovativ, un mix de unități rezidențiale și spații comerciale care încearcă să răspundă nevoilor celor care locuiesc în comunitățile rezidențiale respective. Proiectul e caracterizat de independență și eficiență energetică, obținută prin panouri fotovoltaice, de un efort spre protejarea mediului prin eliminarea arderii de gaze naturale și de crearea unei comunități unite în cadrul complexului. Proiectul se află în Moara Vlăsiei, o zonă în plină dezvoltare imobiliară, în care autoritățile locale au insistat să fie respectat un plan de urbanism care să evite în viitor situații precum aglomerațiile urbane, traficul intens sau dezvoltările haotice. Atlantis Group a înțeles aceste deziderate și a realizat proiectul în concordanță cu aceste cerințe, contribuind astfel la o dezvoltare imobiliară sistematică și logică a zonei.

Proiectul va include 28 de vile rezidențiale individuale cu parter, respectiv parter + etaj, cu locuri de joacă, spații verzi, zonă de agrement. Zona comercială se va concentra la intrarea în acest cartier și va include supermarket, farmacie, grădiniță, saloane de înfrumusețare, pet shop și alte servicii utile comunității, plus stații de încărcare pentru mașini electrice (acestea fiind din ce în ce mai mult un trend al viitorului). Beneficiile proiectului sunt independența energetică, sistemul de răcire-încălzire cu pompă de căldură (care elimină consumul de gaze), system smart home integrat, design modern, elegant și integrat în peisaj, spații interioare luminoase, finisaje de bună calitate și zonă de servicii în imediata apropiere. Vilele vor fi de trei tipuri, pentru a corespunde atât unor nevoi ale pieței actuale (cu eleganță dar și utilitate maximă a tuturor spațiilor – spre exemplu toate casele au și pod, pentru ca locatarii să aibă confortul existenței unor spații de depozitare), cât și viziunii grupului despre dezvoltările imobiliare curente:

– vila Venus, o casă elegantă, ce oferă intimitate și siguranță, o casă mai mică cu două dormitoare, spații înalte, vitrate, cu cât mai multă lumină naturală

– vila Terra, o casă mai mare, cu trei dormitoare, pentru familii cu 2-3 copii, având suprafețe utile de 120 mp

– vila Luna, o casă desfășurată doar pe parter (deoarece s-a constatat în ultimii ani creșterea cererii pentru astfel de construcții rezidențiale), cu un spațiu deschis deasupra bucătăriei pentru un birou sau loc de joacă pentru copii.

Toate finisajele sunt de foarte bună calitate, cu pompe de căldură și un sistem smart home integrat (care devine din ce în ce mai mult o necesitate decât un lux). Proiectul a fost gândit pentru clientul smart, care apreciază eficiența energetică și casele care protejează mediul (o temă care interesează tot mai multe persoane din piață). Există tot mai mulți oameni care cred în aceste valori și sunt dispuși să investească în spații care le respectă.”

Foto© romaniaconstruieste.ro