Javier Zubiria, DEVO 2022: zU-studio lucrează în prezent la multe proiecte cu o singură misiune – crearea de spații contemporane care sunt atemporale

Un articol realizat de Javier Zubiria, Fondator zU-studio architecture, care a participat în calitate de speaker în cadrul secțiunii speciale DEVO Interiors, parte a DEVO 2022 Forumul Internațional al Marilor Dezvoltatori.

„zU-studio architecture este un birou internațional de arhitectură cu sediul în Amsterdam.

zU-studio lucrează la multe proiecte, desfășurate în multe țări și pe diverse tipologii, de la instalații publice de artă, la noi experiențe de retail pentru companii de modă și proiecte private.

La București, ne-am făcut introducerea prin prezentarea mai multor proiecte precum pavilionul sculptural plutitor din Amsterdam, proiectul paranteză din Times Square, New York, Agora Contemporană din Atena (în colaborare cu The New York Times), hotelul de tip boutique din San Sebastian și noile concepte la care lucrăm pentru toaletele publice din Amsterdam.

zU-studio a finalizat recent două proiecte pentru Polette, compania revoluționară producătoare de ochelari.

Primul este localizat la Paris, Rue Rivoli, lângă muzeul Luvru, într-un cartier extrem de vibrant cu proiecte excepționale precum Bours de Commerce recent renovat de Tadao Ando sau noul Samaritaine reconstruit de arhitecții japonezi Sanaa.

La Polette, Paris, am vrut să exprimăm un mod nou de a privi lumea. Polette a schimbat jocul în industria lor și am vrut să reprezentăm acest lucru și în spațiu.

Facem o declarație puternică, în care întoarcem lumea cu susul în jos. Am luat o emblemă precum Muzeul Luvru, recunoscută de toată lumea, și am inversat-o, aceasta fiind o invitație adresată cetățenilor de a privi lumea dintr-o nouă perspectivă.

Piramida centrală inversată este protagonista unui magazin emblematic cu totul alb. Este o atmosferă neutră în care ochelarii sunt protagoniști și unde toată lumea se simte binevenită.

Imagine Polette Antwerp este un tribut adus păcii, iubirii și respectului. Am vrut să reînviem mesajul pe care John Lennon l-a împărtășit lumii atunci când a lansat melodia Imagine cu exact 50 de ani în urmă. Credem că mesajul lui este mai relevant acum ca niciodată. Spațiul este un templu în care invităm cetățenii să cânte o melodie împreună.

Doi pereți paraleli uriași care conțin o clapă gigantică pe fiecare perete este primul showroom din lume în care oamenii pot cânta o melodie unul cu altul.

zU-studio lucrează în prezent la multe proiecte cu o singură misiune: crearea de spații contemporane care sunt atemporale. Dorim să creăm spații în care oamenii să poată experimenta eudemonia sau împlinirea umană.”

zU-studio architecture @ DEVO 2022 București

www.zu-studio.com

Instagram: @zustudioarchitecture

Mai multe despre DEVO 2022 AICI.

Foto© romaniaconstruieste.ro