Investiția în ferestre eficiente energetic: Un pas către un viitor mai sustenabil

Investiția în produse eficiente energetic a devenit o prioritate. Dezvoltatorii imobiliari, arhitecții și proiectanții se pot confrunta cu provocări în ceea ce privește crearea unor clădiri sustenabile și eficiente din punct de vedere energetic. În această călătorie spre un viitor mai sustenabil, sistemele din aluminiu pentru ferestre și uși eficiente energetic oferite de ALUMIL reprezintă o soluție cheie.

Cu o expertiză vastă în domeniu, compania reușește să îmbine designul modern cu tehnologiile de ultimă generație, creând astfel sisteme de uși și ferestre care nu doar impresionează prin aspect, ci și prin performanța și eficiența energetică. Fie că vorbim de clădiri rezidențiale, comerciale sau industriale, gama variată de sisteme din aluminiu dezvoltate de ALUMIL răspund cerințelor diverse ale pieței, punând accent pe aspecte esențiale precum izolarea termică, permeabilitatea la aer și etanșeitatea la apă.

După investiții semnificative în producția de aluminiu reciclat, EPD-uri (Declarații de produs privind mediul) pentru sistemele arhitecturale integrate și distincții onorifice, ALUMIL devine și prima companie grecească de sisteme arhitecturale din aluminiu care primește certificatul internațional Cradle to Cradle (C2C) – Silver pentru o gamă largă de produse, validând sustenabilitatea acestora.

ALUMIL reprezintă cu mândrie și una dintre puținele companii din întreaga lume care a primit prestigioasa certificare “OK Recycled” din partea TÜV AUSTRIA. Această certificare recunoaște încă o dată angajamentul pentru un viitor durabil și producția de bare de aluminiu cu 60% aluminiu reciclat, care sunt utilizate în toate profilele sistemelor arhitecturale ale companiei.

De asemenea, compania a înființat o unitate de ultimă generație de sortare și procesare a deșeurilor din aluminiu în cadrul facilităților situate în zona industrială din Kilkis. Această unitate inovatoare în care s-a investit aproximativ 4,6 milioane de euro, permite companiei să valorifice procesul de reciclare a aluminiului, un metal care își păstrează proprietățile mecanice chiar și după mai multe cicluri de reutilizare. 

Cu certificarea Cradle to Cradle Certified® și certificarea “OK Recycled” din partea TÜV AUSTRIA, ALUMIL deschide noi perspective pentru proiecte care necesită respectarea principiilor construcțiilor durabile și pentru clădiri „verzi” cu eficiență energetică ridicată.

Sistemele ALUMIL dar și mai multe avantaje și caracteristici pot fi descoperite în showroomurile din București, Cluj-Napoca și în cadrul birourilor din Slatina care cuprind și zona de showroom.