Daniel Buhazi, DEVO 2022: Eficienţa ridicată şi consumul redus de energie au adus pompele de căldură și soluțiile de încălzire centralizată ELCO pe primele locuri în preferințele dezvoltatorilor

Daniel Buhazi, Commercial Director Ariston România – divizia ELCO Heating Solutions, a participat în calitate de Speaker și Professional Partner în cadrul DEVO 2022 Forumul Internațional al Marilor Dezvoltatori.

Eficiența energetică este o componentă strategică a durabilității urbane – o necesitate pe termen lung și o oportunitate, fiind un motor important pentru dezvoltarea socio-economică. Orașele cumulează mai mult de 70% din consumul global de energie și sursa pentru 40 până la 50 la sută din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial, iar încălzirea, răcirea spațiilor și producerea de apă caldă cumulează aproximativ jumătate din consumul global de energie înregistrat în clădiri.

Pe plan local, modernizarea infrastructurii de încălzire, din care 64% reprezintă aparatură învechită, se poate face prin tranziția către soluții eficiente energetic, cum sunt pompele de căldură electrice. De regulă, această modernizare are loc treptat, pe măsură ce apar variante noi, moderne de încălzire, dar contextul economic, social și mai ales politic actual determină atât consumatorii, cât și autoritățile să caute soluții și să facă această tranziție rapid.

ELCO THISION L PLUS este soluţia ideală pentru proiecte rezidenţiale cu sistem de încălzire centralizată, fiind singurul cazan de pe piață cu putere instalată de 200kw/unitate, respectiv 170kw/unitate. Un alt beneficiu al cazanului este compatibilitatea cu o gamă extinsă de sisteme de încălzire comerciale, oferind putere mare şi o amprentă mică la sol”, a declarat Daniel Buhazi, Director Comercial Ariston România, divizia ELCO Heating Solutions, în cadrul DEVO 2022 Forumul Marilor Dezvoltatori. 

O altă opțiune din ce în ce mai folosită în proiectele locale, dar și pe plan global este cea reprezentată de pompele de căldură.  Aproximativ 190 de milioane de unități de pompe de căldură erau în funcțiune în clădiri din întreaga lume în 2021, anul în care s-a înregistrat o creștere record a vânzărilor acestor produse, de peste 13% la nivel global. În Uniunea Europeană, unde cele mai mari piețe sunt Franța, Italia și Germania, vânzările au crescut cu aproximativ 35% față de anul 2020, depășind 2,2 milioane de unități.

„Portofoliul ELCO include și pompe de căldură proiectate special pentru utilizarea industrială, care pot fi integrate perfect în proiecte comerciale, rezidențiale sau industriale și se completează perfect cu centralele comerciale pe gaz în condensare de înaltă eficiență, fiind concepute pentru a oferi confort pe tot parcursul anului – încălzire iarna și răcire în lunile de vară”, a declarat Daniel Buhazi, Director Comercial Ariston România, divizia ELCO Heating Solutions, în cadrul DEVO 2022 Forumul Marilor Dezvoltatori.

Pentru ELCO, eficiența energetică nu reprezintă o noutate, ci a fost o componentă de bază a strategiei de realizare a produselor, încă de la înființarea companiei, în urmă cu peste 90 de ani. ELCO înseamnă soluții de încălzire dotate cu tehnologii inteligente și eficiente, iar produsele sunt concepute pentru cerințe specifice precum renovarea, modernizarea și construcția de clădiri noi. Gama de aplicații acoperă toate segmentele de construcții, de la apartamente private, la aplicații comerciale, până la proiecte industriale mari. Peste 1,7 milioane de proiecte realizate doar în Europa folosesc soluțiile de eficiență energetică ELCO.

Mai multe despre DEVO 2022 AICI.