Construcția unui nou proiect rezidențial, cu soluții smart-home integrate, va începe anul acesta în centrul Brașovului

Qualis Properties este un dezvoltator tânăr din Brașov care a început dezvoltarea imobiliară în anul 2017, într-o zonă dinamică a orașului: Tractorul. Dragoș Țigău, general manager în cadrul companiei, a subliniat importanța materialelor folosite în dezvoltarea clădirilor rezidențiale și implicit a locuințelor inteligente. “În proiectul pe care îl dezvoltăm în prezent – Qualis II – ca și soluție am integrat fațada ventilată, ceea ce pentru o clădire rezidențială din Brașov reprezintă o noutate”. 

De asemenea, dezvoltatorul a observat că o mare parte din clienți au început să fie mult mai atenți atunci când își aleg o locuință și sunt interesați de ce fel de materiale se folosesc în fiecare etapă sau ce sisteme urmează a fi integrate în proiect.

Planuri de dezvoltare pentru anul 2021

“Urmează ca în acest an să extindem construcția primului nostru proiect – Qualis I – cu aproximativ 276 de apartamente. Avem deja 270 de unități finalizate. Vom demara construcția a trei clădiri de locuințe și o clădire dedicată pentru parcări, cu același regim de înălțime. Noutatea constă în faptul că, în urma unei Hotărâri de Consiliu Local, la nivel de Brașov suntem nevoiți să instalăm sistem de încălzire centralizată”. Soluția găsită de dezvoltator a fost aceea de a instala centrală de bloc pentru fiecare clădire. În plus, va fi instalat și un smart box pentru fiecare apartament. Astfel, cu ajutorul acestui sistem integrat, 20% din consumul de energie va fi economisit. 

“Clientul se va folosi de o aplicație de pe telefon pentru a-și verifica consumul de energie și apă, în timp real, și va putea controla valorile de la distanță”. 

Perspective de viitor

Totodată, Qualis Properties are în plan ca la finalul anului 2021 să facă demersuri în vederea construcției unui proiect premium, într-o zonă centrală din Brașov. Pentru că terenurile centrale bine conectate sunt o raritate, mai ales în orașele mari, cu multiple dezvoltări rezidențiale, dezvoltatorul se gândește să ofere în mod standard toate facilitățile ce țin de o locuință inteligentă în cadrul acestui proiect.

Dragoș Țigău, General Manager în cadrul companiei de dezvoltare Qualis Properties Brașov, a luat parte la prima întâlnire din calendarul România Construiește, care a fost dedicată Locuințelor Inteligente. Întâlnirea a fost organizată de BORO COMMUNICATION în parteneriat cu KONEVIMAR și VELUX. Următoarele întâlniri sunt dedicate proiectelor mixed use (în martie) și proiectelor retail (în aprilie).