Andreea Ștefan, Building HOME 2022: De cele mai multe ori casele sunt cele mai importante investiții din viața clienților, din acest motiv sunt foarte importante și la nivel psihologic

Andreea Ștefan este Designer de interior și Fondator al Biroului Andreea Ștefan interior designer și a participat în calitate de Speaker în cadrul Building HOME International Good Living Forum 2022, care a avut loc pe 16 iunie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema „Building HOME Indentity”. În cadrul ediției din acest an a fost lansată secțiunea specială dedicată interioarelor rezidențiale: “Building HOME Interiors”.

Casele sunt cele mai importante investiții din viața clienților, iar din acest motiv ele sunt foarte importante și la nivel psihologic. O amenajare bună nu este doar frumoasă, ci ne și îmbunătățește calitatea vieții. De fapt, design-ul nici nu ar trebui să se remarce vizual prea mult, ci mai degrabă să nu incomodeze, să fie funcțional și să dea o stare de bine. Evident, se amenajează spațiul disponibil, dar deseori unitățile locative noi precum casele sau apartamentele din complexe rezidențiale vin cu o provocare din perspectiva identității spațiului reprezentată de finisajele și ușile gata montate. Uneori beneficiarii acceptă să facă modificări în acest sens, dar de cele mai multe ori nu vor să mai intervină din motive de buget sau de timp, așa încât aceste elemente trebuie integrate cât mai bine în proiectul de design și în identitatea amenajării.

Una dintre provocările actuale ale designului de interior este amenajare locuinței într-un spațiu restrâns, pentru că nevoile noastre sunt aceleași indiferent de mărimea locuinței noastre. Echipa a realizat proiectul de amenajare al unui studio de 33 mp, în care zona de intrare, bucătăria și livingul se află în aceeași încăpere de tip open space. S-a optat pentru un mobilier de mari dimensiuni care să aibă și rol decorativ: canapea extensibilă care este totodată și pata de culoare a zonei de zi, respectiv un panou de sticlă cu structură metalică ce protejează canapeaua de zona de gătit dar care este totodată și un accent negru, cu nuanță industrială. Frigiderul nu a mai putut fi incorporat în spațiul restrâns din bucătărie, motiv pentru care s-a optat pentru transformarea lui într-un punct de atracție prin alegerea unui model de frigider retro cu dimensiuni reduse. Pentru o mobilare mai ușoară s-a optat pentru radiatoare înalte și înguste care au lăsat pereții liberi.

În ceea ce privește spațiile de depozitare s-au realizat dulapuri înalte atât în bucătărie cât și la dressingul de la intrare. Iar pentru coerența spațiului s-a folosit același tapet la intrare și în living. Dormitorul a fost menținut alb, cu nuanțe de lemn și o singură pată de culoare dată de un tablou supradimensionat deasupra patului, cu puține suprafețe orizontale pe care să se adune praful și numeroase obiecte, motiv pentru care s-a realizat o noptieră încastrată care oferă spațiu suplimentar de depozitare deasupra și dedesubtul ei.

Foto© romaniaconstruieste.ro