Mihail Neagu, DEVO 2022: „Companiile din toate domeniile se luptă pentru resursa umană şi acest lucru se răsfrânge în mod pozitiv asupra calității spaţiilor de lucru oferite”

Un articol realizat de Mihail Neagu, fondator Inedit.Works, care a participat în calitate de speaker în cadrul secțiunii speciale DEVO Interiors, parte a DEVO 2022 Forumul Internațional al Marilor Dezvoltatori.

„Proiectarea de fit-out de birouri a devenit astăzi un proces foarte dinamic, fiecare amenajare încercând să inoveze şi să pună în practică noi idei cât mai originale. Companiile din toate domeniile se luptă pentru resursa umană şi acest lucru se răsfrânge în mod pozitiv asupra calității spaţiilor de lucru oferite. Se poate spune că head-huntingul, momentan principala soluție pentru dezvoltarea resurselor umane în companii, este elementul care dinamizează proiectarea de fit-out de birouri. Spațiul interior se alătură diverselor facilități oferite angajaților pentru a atrage persoane cât mai calificate.

Spațiul birourilor poate fi o experiență şi acest lucru este explorat în conceptele noastre de proiectare. Spre deosebire de spaţiile de birouri de acum 10 ani, spaţiile actuale sunt atractive, tot timpul noi, on-fashion şi trebuie să reprezinte metamorfozele prin care trec companiile pentru a ramâne actuale. Riscul este de a crea spaţii prea actuale – care să urmeze îndeaproape tendințele momentului şi a căror devalorizare morală să fie prea rapidă.

Există 3 principii care ne definesc lucrările:

1. Puterea contrastului: Nu poti simţi cu adevarat caldul fără rece.

2. Nu credem în separarea dintre pardoseală, pereţi și tavane. Credem într-o poveste continuă între aceste limitări convenţionale.

3. Degradeul de culori, lumină sau materiale aduce mereu dinamism în orice spaţiu interior.

“Inedit.works” definește o abordare duală. Din perspectiva limbii române cuvântul “inedit” descrie lucruri ciudate, nemaiîntâlnite. Astfel inedit.works se află într-o continuă căutare de exprimări originale, dar cu mijloace, abordări, materiale și principii comune. Considerăm că lucrurile comune puse într-o lumină / context inedit pot căpăta valenţe estetice; scopul fiind acela de crea valoare estetică cu costuri reduse.

De asemenea, din perspectiva limbii engleze, “in-edit” defineşte lucruri care nu au ajuns la o formă clară, finală. Nu credem în stiluri proprii, în ceva la modă, în abordari de semnatură. Credem în poveşti izvorâte din competenţele distinctive ale fiecărui spaţiu. Credem în unicitatea fiecărui beneficiar ce se transformă în conceptul director al fiecărui proiect.”

Mai multe despre DEVO 2022 AICI.

Foto© romaniaconstruieste.ro