Cristina Micu, Building HOME 2022: Pe lângă îndeplinirea nevoilor funcționale, locuința noastră trebuie să ne reflecte valorile, să ne trezească emoții pozitive și să ne confere o stare de bine

Cristina Micu este Arhitect de interior și Fondator al Studioului Cristina Micu interior design și a participat în calitate de Speaker în cadrul Building HOME International Good Living Forum 2022, care a avut loc pe 16 iunie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu tema „Building HOME Indentity”. În cadrul ediției din acest an a fost lansată secțiunea specială dedicată interioarelor rezidențiale: “Building HOME Interiors”.

Identitatea locuinței derivă din cea a beneficiarilor, pe care designerii de interior trebuie să îi cunoască foarte bine. Ce ne dorim de fapt de la „acasă”? Pe lângă nevoile funcționale ale unei locuințe avem nevoie să ne și identificăm cu ea, să ne reflecte valorile, să ne trezească emoții pozitive și o stare de bine.

Arhitecții și designerii de interior au datoria de a crea nu doar spații frumoase ci de a construi acolo o poveste, iar locuințele să vorbească despre locuitorii lor. Identitatea spațiilor se conturează prin elemente precum materiale, finisaje, texturile, culorile, lumina și volumetria formele mobilierului.

Unul dintre proiectele de care s-a ocupat studioul a fost o locuință pentru o familie cu doi copii, reprezentată de o casă cu 190 mp suprafață utilă și două niveluri. Beneficiarii și-au dorit un spațiu cu un aer elegant, în culori calde și simple, linii moderne și minimaliste. S-a pornit de la un fundal cromatic neutru, preponderent alb cu nuanțe de gri, cu accente de culoare și texturi care dau impresia de vitalitate. Un element important a fost casa scării poziționată în centrul casei, unde treptele din lemn au fost iluminate cu o bandă LED cu lumină caldă și funcționare pe bază de senzori, o balustradă de sticlă ce oferă transparență și siguranță, iar în partea opusă acesteia un perete din lamele riflate. Astfel, scara nu a devenit doar un element structural ci și unul de impact estetic.  

Bucătăria a fost și ea amenajată minimalist dar cald, cu o gresie elegantă cu aspect de marmură și blat din compozit de cuarț. Baia de la parter are plăci cu aspect de lemn riflat montate pe verticală, bine evidențiate de restul plăcilor simple de culoare gri-bej, cu o lumină perimetrală la tavan care accentuează atmosfera de confort. Toată casa are lumină caldă, cu accent pe lumina ambientală indirectă.

În dormitorul matrimonial, trecerea către dressing se realizează printr-o ușă glisantă din lamele de pal melaminat cu textură de lemn, care a devenit ea însăși un element de decor.

Foto© romaniaconstruieste.ro